Achtergrond en Contact

In 1990 schaften we onze eerste Maine Coon aan Shanandoah heette ze en was een zwart smoke poesje. Dit prachtige kattenras had onze aandacht getrokken. We hadden al 2 Europese kortharen Tijger en Panter. Daarna kwamen er al vlot een aantal Maine Coons bij, we bezochten shows met hen. Zo leuk om te doen, er ontstond een leuke hobby en daarmee vroeg ik in 1991 een catterynaam aan, deze werd meteen goedgekeurd. Deze catterynaam gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds want Wild Cat's past ook prima bij de Noor. In 1992 kregen we ons eerste nestje. Helaas een aantal jaren later moesten we al onze katten herplaatsen want onze zoon in 1993 geboren bleek zwaar cara patiënt te zijn en de katten moesten meer buiten leven in onze afgesloten tuin. Als ze normaal in en uit konden lopen was dat nu niet het geval en ik wilde ze niet zien verpieteren daar waren ze ons te lief voor. Wij zochten naar juiste adressen voor onze katten en die vonden we. In 2000 lieten we onze zoon testen want bij opa en oma ging het altijd goed als hij daar was en of wij de stap naar een kat in huis weer konden nemen. En we kregen groen licht, in 2002 kregen wij Malou een brown tabby Maine Coon poesje en in 2004 kregen we Prullie een Spynx er bij. Dat waren maatjes voor het leven, helaas stierf Malou op net geen 7 jarige leeftijd aan de gevolgen van Lymfeklierkanker. Doodziek waren we er van en Prullie die begon enorm te zoeken dus we gingen op zoek naar een nieuw maatje voor haar. Hoe hard we ook zochten geen Maine Coons meer zoals ik ze kende van vroeger en zeker niet in de kleur die we voor ogen hadden. Na lang wikken en wegen gingen we onze blik verbreden en kijken bij enkele Noorse Boskat fokkers. We vonden er 2 die voor ons aan onze wensen voldeden en maakten een afspraak om te gaan kijken. Tot op deze dag nog steeds contact met beide waar ik heel blij mee ben want zij boden ons destijds de mogelijkheid om eventueel met beide eens een nestje te fokken. Cattery Ginchest en Anampi. Dima en Tekir deden in 2010 hun intrede bij ons in huis. Deze beide waren de grondleggers die nieuw leven inbliezen in onze cattery.

 

Inmiddels hebben we na 10 jaar al voor aardig wat mooi nazaat gezorgd. Er is in 2011 een nieuwe kater aangeschaft naast degene die we zelf aanhielden, in 2013 2 nieuwe poezen erbij gekomen, In 2015 bleef er 1 plakken want die wilde niet weg, en in 2017 en 2019 kwam er nog 2 nieuwe poesjes bij, in 2021 bleef er een mooi poesje plakken en 2022 een kater uit Spanje erbij. Vooralsnog ben ik nu best heel compleet maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik sluit niks uit of het hier bij blijft.

Naast deze prachtige hobby want ik heb mijn dieren ontzettend lief heb ik ook liefde voor mijn vak. Ik trim al sedert 1991 katten en in 2000 heb ik mijn diploma voor hondentrimmen behaald en dit vak oefen ik dagelijks uit. Elke dag ga ik fluitend naar mijn werk (inpandig) en geniet van de omgang met de desbetreffende hond cq kat die ik mag behandelen. Doordat ik 1 op 1 behandel heb ik echt tijd en aandacht voor de hond of kat die op dat moment in mijn salon voor een behandeling is en kijk en luister naar ze of ze mijn eigen dieren zijn om de behandeling zo prettig mogelijk voor ze te laten verlopen.

 

Ik als liefhebber voor mijn dieren want de katten hier in huis zijn mijn maatjes en huisgenoten, leg mijn hele ziel en zaligheid in hun verzorging, stel het dan ook zeer op prijs dat als u een aanvraag doet voor een eventueel kitten uit onze cattery dat dit geen 2 regels zijn maar daadwerkelijk een soort van sollicitatie.

Een mail met 2 regels of u een kitten mag of er nog een bepaalde kleur beschikbaar is en of u op de wachtlijst mag en wat de kat gaat kosten roept bij mij op of u niet werkelijk geïnteresseerd bent in 1 van onze kittens maar dit meer een standaard vraag is die u al aan meer dan 1 fokker heeft gesteld.

Ik begrijp beide vragen en uiteindelijk zullen die ook beantwoord worden maar ik fok niet op bestelling want moeder natuur doet toch echt wat het zelf wil en moeten wij het doen met wat ons gegeven wordt. Een leuke zorgvuldige meer persoonlijke mail met een voorstelling van u en of uw gezinssituatie zou meer indruk maken.

Je kan dan bijvoorbeeld de volgende onderwerpen benoemen:

 • Wat is de samenstelling van het gezin (aantal volwassenen en aantal kinderen beneden de 5 jaar en boven de 5 jaar)
 • Is er vaak iemand thuis? (aantal avonden per week, aantal dagen per week overdag)
 • Zijn er andere huisdieren in het huishouden aanwezig? (welke soort/ras plus de leeftijden)
 • Heb je al ervaring met katten, en in het bijzonder met het ras Noorse boskat?
 • Hoe woon je? (appartement, eengezinswoning, etc.)
 • Hecht je er waarde aan dat een kat vrij buiten kan lopen?
 • Heb je mogelijkheden om een kat veilig buiten te laten? (afgeschermd balkon, afgeschermde tuin, kattenren)

Ik kijk uit naar deze mailtjes en misschien mogen we elkaar in de toekomst ontmoeten.

Warme groet Colinda

Cattery WIld Cat's Noorse Boskatten.


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Gastenboek


Commentaren: 6
 • #6

  Bärbel Vink (dinsdag, 12 september 2023 17:29)

  Colinda is een geweldig persoon en tevens een geweldig fokster van de Noorse boskat. Wij hebben 2 Wildcats rond lopen. Janis Joplin van 7 jaar en sinds 2 1/2 week woont ook Ravi Kalle bij ons.
  Wat zijn dit lieve, sociale en knuffelbare katten. Ik kan iedereen aanraden om een Noor bij Colinda te kopen. Wij hopen voorlopig vooruit te kunnen met onze schatten, maar anders weten wij haar zeker weer te vinden.
  Ga zo door! Groeten Hans en Bärbel

 • #5

  Jolijn (zaterdag, 15 januari 2022 15:26)

  Colinda is de ultieme kattenmoeder. De kittens worden met heel veel liefde en ervaring verzorgd en begeleid naar een nieuw thuis. Als first time kattenouders voelden wij ons erg goed begeleid en geïnformeerd. De karakterbeschrijvingen van onze kittens waren ook spot on! We zijn erg blij met onze Pien en Billy! �

 • #4

  Cisca (donderdag, 29 december 2016 12:29)

  Wij zijn de nieuwe bedienden van Niels (Linus) althans nog niet maar wel over 2 weken haha...wat duurt wachten lang, maar Colinda wat doe jij dat goed, 4 maanden lekker bij mams, paps en broers en zussen en dan op naar de grote wereld buiten!
  Zelfs dat gaat onder begeleiding van "Mamma" Colinda, dat is zo mooi....zelf weg brengen en zien waar en hoe ze terecht komen...das pas een fokker met hart!
  Dus onze poezen zitten er klaar voor laat onze Nielsje maar komen we wachten hem met zijn allen op, lekker kennismaken en de dag erna ...heerlijk spelen met zijn nieuwe familie! Want als je dan toch bij mamma weg moet omdat je een grote jongen bent dan maar gauw lekker inburgeren in je nieuwe familie!!!
  Niels je bent zooo ontzettend welkom. Tot heel snel!

 • #3

  Ruud (dinsdag, 12 april 2016 23:09)

  Mooie site. Ziet er goed en verzorgd uit. Veel plezier en succes

 • #2

  Margriet Warnier (dinsdag, 12 april 2016 20:02)

  Ziet er goed uit Colinda !

 • #1

  Marie-Angelique (dinsdag, 12 april 2016 19:31)

  Gefeliciteerd met je mooie website!