Met trots kondig ik jullie het Mongoolse Steppe nest aan.

Waarom dit thema, het was een mooi vervolg op het Toendra thema van Siri haar vorige nest en ik vind haar kleuren erg matchen met de kleuren van zowel Toendra als Steppe. Zo ben ik dus op dit thema gekomen.

Zaterdagavond / nacht 16 juli zijn Siri en Buffalo ouders geworden van 3 prachtige rode kittens.

Rond de klok van 19 uur zag ik aan Siri dat het niet heel lang meer zou duren eer ze zou beginnen met haar bevalling en dat was ook zo. Rond 19.20 zag ik een stukje vruchtzak verschijnen maar na ruim een half uur was er nog niks geboren en het leek of deze vruchtzak leeg was, keek er donker in. Dit bleek inderdaad het geval maar ook kwam het niet verder ondanks de persweeën. Dierenarts erbij geroepen die was er om 20.10 en die heeft haar bekeken en getoucheerd wat helaas geen pretje was. De vruchtzak knapte maar hij voelde zo geen kitten zitten, mogelijk zat dit hoger. Als er binnen een uur niks werd geboren moest ik contact opnemen en dan zouden we besluiten keizersnede of niet. Een rit naar de DA werd me bespaard want 5 min later zag ik ineens een koppie verschijnen maar zonder vruchtzak, koppie zag al behoorlijk blauw en de moed zakte me in de schoenen want ik dacht die gaat het niet redden. Ineens hoorde ik een piep en een paar minuten later nog eens 2x een piep en inderdaad er zat toch beweging in het kitten. Met wat hulp tijdens het persen werd nr.1 om 21.07 geboren. Siri bleef driftig poetsen en die kleine kwam vlot meer leven in.

Door de energie die al tijdens de lege vruchtzak en kitten nr.1 verbruikt was nam ze nu een goede pauze want ze was best wel moe. Kitten nr.2 kondigde zich om 22.02 aan. Daarna viel ze weer in slaap en ik heb haar wat krachtvoer gemaakt wat ze smakelijk heeft weg geslobberd. Na ruim 1.5 uur nog niks ben ik op bed gaan liggen met 1 oog op de werpkist en 1 op Netflix om mijn rug wat te ontspannen (rare houding gezeten voor de werpkist), ze was immers gaan slapen. Om 3.05 hoorde ik ineens weer een hoop gegrom en ik schoot omhoog en ging kijken en daar lag nr.3. Ik moest er hartelijk om lachen want uit de combi Siri x Buffalo kon een scala aan kleuren en patronen komen maar wat komt er uit 3x rood. Wel in verschillende patronen maar hoe krijgen ze het voor elkaar. Ik wil Marie-Angelique heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze combinatie. Het zullen vast wolken van kittens worden.

Foto v.l.n.r. Nara Altai, Tarhan Oktay, Sania Altan.

Pedigree

De komende 16 weken zal deze pagina wekelijks met een update komen over deze 3 rode bostijgers.


Het Mongoolse Steppe trio.

geboren: 16 juli 2022

Foto van 9 oktober 2022.

Donderdagnacht 22 juli ging mama Siri aan het slepen dus ze liggen inmiddels onderin de krabton. Ik laat het maar zoals het is. Rust en kalmte. De heren en dames groeien goed.

Een fotomoment en tante Magic komt zich er ook even mee bemoeien.

links: Tarhan

midden: Saina

rechts: Nara

 


Wild Cat's Nara Altai geboren 16 juli om 21.07

Red silver ticked kater

geboortegewicht 106 gram.

Nara betekend: zon

Altai betekend: goud

 

Foto 30 oktober 2022 in het nieuwe huis.

BESPROKEN (Nara gaat samen met Floor bij Jeroen, Annemiek en Michiel in Hengelo wonen.)

 

31/7 Langzaam openen de oogjes van Nara steeds verder, echt een knap en rustig manneke en het groeien heeft hij ook uitgevonden. Moeders melk smaakt hem zeer goed.

7/8 Nara had er zin in om te poseren, paar leuke plaatjes van hem kunnen schieten. Groeit nog steeds als kool en maakte de laatste dagen echt een spurt.

14/8 Vanmorgen was het zover. Siri bleef roepen aan de andere zijde van de sturdi en jawel Saina was er al overheen dus het karton maar weggehaald en daar waggelden ze alle 3 heen achter mama en Maret en Floor aan. Zo'n koddig gezicht. Nara heeft mega groeispurt gemaakt dus geen klagen, worden wel wat bijgevoerd inmiddels.

21/8 Nara is een echte eigenheimer, sinds gisteren heeft hij het eten ontdekt en bedacht dat het toch wel lekker smaakt. Hij wandelt je overal achterna en heeft best een beetje pit. Ondertussen hebben ze de hele woonkamer, slaapkamer en gang tot hun beschikking en daar maken ze goed gebruik van. Het ontdekken is begonnen, Nara stond van de week ook ineens buiten en moest ik weer even terugbrengen. En dan rent hij je als een malle achterna want dat buiten was toch wel interessant.

28/8 Nara zit nu in een fase dat alles even spannend is en hij kan en mag zelf aangeven hoever hij in dat proces is. Hij doet zijn ding en speelt heerlijk met zijn broer en zus maar ook met Maret en Floor. Wel heel nieuwsgierig maar die wijde wereld wil hij op zijn tempo verkennen. Hij doet mij heel erg denken aan Cat en Buffalo uit het Back to the 60's nest in deze fase, beetje een watje maar wel onwijs lief. Daarnaast vonden ze vorige week op de vloer van een bordje eten een NO GO en momenteel eten ze keurig op de vloer van een bordje. Meestal 3 keuzes en hij probeert van alles wat. Van de week zelfs even een 15 min buiten geweest met zijn 5en en ze kozen er na die periode zelf voor weer naar binnen te gaan. Maar het eerste ontdekken is begonnen.

4/9 Langzaam komt er meer leven in Nara, hij is het type is het vandaag niet dan morgen wel. Hij speelt heel graag maar kijkt vooral wat er om hem heen gebeurd en zal daar op anticiperen. Ook wel een beetje een mama kindje, ligt graag bij haar en lekker comfort sabbelen. Nu naast het eten van de kittenmousse waar we paar weken geleden mee begonnen is voor hun vers vlees echt een zaligheid en daar zie je ze ook op aanvallen. Daarbij zijn het lekkere stevige kittens. Nara groeit goed, net als zijn broer en zus.

11/9 Nara wordt steeds aanhankelijker laat zich fijn kroelen en spint dan als een malle, hij had echt wat tijd nodig om te ontdooien. Inmiddels ligt hij graag bij mij op bed. Buiten spelen is super leuk en dat doet hij voornamelijk met zijn zusje. Eten gaat ook prima en hij is tot dusver de enige die naast rauw, blik ook brokken eet.

18/9 Wat een onwijs grappig ventje is het. Nara kwam van de week met een propje in zijn bek heel hard luid roepend binnen en gooide dat propje voor mij neer, 9 weken hoe geweldig. Hij speelt onwijs veel met zijn zusje en met Floor en dat blijkt echt een gezellige match. Floor en Nara zullen als de tijd rijp is samen verhuizen.

24/9 De tijd vliegt met deze kittens, Nara doet het super goed en hij mocht afgelopen donderdag voor zijn 1e check-up naar de dierenarts, chip, paspoort alles compleet en helemaal goed bevonden. Daarna moesten ze hun energie even kwijt in de tuin maar 's avonds lagen ze uitgeteld op de hocker want het is niet niks zo'n ritje dierenarts en dan meerdere keren geprikt. Tot dusver heeft Nara nergens echt last van als alleen de 1e avond wat hangerig.

2/10 Ze hadden toch wat naweeën afgelopen week, door de inenting hun weerstand wat lager en hun ontlasting was niet optimaal. Inmiddels gaan ze weer de goede kant uit. Nara is een heerlijk ventje en houdt van kroelen, ligt het liefst op bed samen met Floor en Tarhan is er meestal ook wel te vinden. Optimaal genieten van hen. Nara zijn kleur wordt steeds lichter, het zilver neemt meer en meer de overhand en hij is dan ook prachtig, mega lieve uitdrukking en een super zacht karakter.

9/10 Nara is een heerlijk ondeugend manneke en super intelligent. Hij is van alle 5 kittens de eerste die door heeft hoe het kattenluik werkt en ik was hem dan ook kwijt loopt hij vrolijk in de tuin te dartelen in zijn uppie. Zodra ik nu naar de keuken loop dan moet ik hem in de gaten houden want hij rent me als een speer achterna om zo snel mogelijk bij het kattenluik te komen. Er uit kent hij wel maar er in dat heeft hij nog niet uitgevonden, dus ik ben nog wel de portier.

16/10 Heerlijk knulletje al weten ze nog niet wat hun morgen boven het hoofd hangt. De 2e inenting is morgen een feit dus toch weer mee in de auto en een check-up bij de dierenarts. Die zullen vast met vlag en wimper doorstaan maar goed ik ben toch altijd wel wat huiverig na zo'n inenting en de mogelijke naweeën daarvan. Verder groeit Nara goed en zit hij vol leven. Foto's maken vandaag buiten was ook een ramp want hij had geen tijd. ;)

23/10 Vandaag is de dag dat Nara gaat verhuizen. Ik heb vanmorgen toch nog even de tijd genomen om hen allen nog eens vast te leggen op de gevoelige plaat. Voor mij een soort van afscheid en het nieuwe personeel is er dan blij mee want die konden nog mooi even meegepakt worden. Inmiddels is hij al op zijn nieuwe stek samen met Floortje en hij is daar Charlie genoemd. Hij liep meteen met die lange staart in de lucht de boel te inspecteren dat gaat helemaal goed komen met die knul. Ik zal je missen met je lieve kletsstemmetje. We gaan elkaar vast over niet al te lange tijd weerzien. Je woont tenslotte bijna om de hoek.

30/10 Nara wie nu Charlie wordt genoemd is samen met Floor zijn nu een week op hun nieuwe stek en dat gaat super goed. Zijn al aardig gewend aan alle bezigheden aldaar. Krijg leuke berichten en deze foto is door de nieuwe blikopener gemaakt. Het ga je goed lieve knul.


Groeicurve van Nara Altai

23 oktober 2022


Wild Cat's Saina Altan geboren 16 juli om 22.02

Red tabby spotted poes

geboortegewicht 107 gram.

Saina betekend: goed

Altan betekend: morgenrood of goud

 

Foto 30 oktober 2022 gemaakt door het nieuwe personeel.

BESPROKEN  (Saina gaat bij Kimberley en Rick wonen in Eersel waar ook Joe en Jackson al eerder zijn geplaatst)

 

 31 /7 Saina haar oogjes waren vorige week al iets open, nu staan ze goed open en kijken mooi de wijde wereld in. Ontzettend knap meisje en ook heel rustig maar richt regelmatig haar koppie op om rond te kijken. Groeit ook zeer keurig mee in de lijn der verwachting.

7/8 Saina vond het maar niks en dus lastiger om te fotograferen maar ach haar tijd komt nog wel. Groeien doet ze nog steeds goed.

14/8 Saina gaat super goed en zij was vanmorgen de eerste die de sturdi verliet om mama te volgen. Ze vind het fantastisch, de bijvoeding vind ze niks maar mamamelk vloeit gelukkig nog en ze doet het zeer goed.

21/8 Saina is werkelijk een pittige tante en razendsnel. Heb haar al meerdere keren van buiten moeten plukken want ze loopt iedereen achterna. Ook zij heeft ineens door dat eten van een bordje best wel handig is en dat het smaakt naar meer. Die oogjes stralen ook echt pit uit en die donkere vacht lijkt die uitdrukking wel te versterken. Wat madam niet wil dat doet ze ook echt niet.

28/8 Saina ontdekt graag maar kost haar ook veel energie en zo ineens ben je haar kwijt en dan zoek maar in het onderste vak van de krabton want daar ligt ze opgekruld te slapen. Ze eet goed en spelen met haar nestgenoten vindt ze ook fantastisch. Saina is heel rustig kijkt echt met interesse de weide wereld in en gaat op ontdekking. Vind haar steeds leuker want ze is ook wel geinig / ondeugend zeker tijdens de fotosessie, hoezo mooi zitten. Ik doe lekker mijn benen in mijn nek leggen. Het worden al echte persoonlijkheden.

4/9 Saina heeft een nieuwe bijnaam. Snelle Willie/Jelle. Ze is razendsnel en zodra ik ook maar richting keuken loop en dus richting buitendeur racet ze keihard langs me heen naar buiten. Ze gaat daar helemaal los, mega nieuwsgierig en gaat lekker op onderzoek uit. Zo voorzichtig als ze vorige week nog waren, inmiddels is daar niet veel van terug te vinden. Er zit ook meer pit in haar dan ik aanvankelijk dacht, maar ze kan ook zeer rustig zijn en zich opkrullen tegen haar moeder aan.

11/9 Saina is een heel slim grietje. Als het bijvoorbeeld tijd is om naar binnen te gaan dan sprint ze mooi voor me weg en verstopt zich ergens. Ze speelt dan echt met mij en ze is dan ook razendsnel. Ook Saina had wat tijd nodig om te ontdooien en ligt graag met haar broer Nara op bed bij mij. Daar laat ze zich graag kroelen en ligt graag bij Magic aan de melkbar. Buiten buitelen en rennen met haar broer is fantastisch. En niet bang uitgevallen. Ook ligt ze graag op het buiten hondenbed.

18/9 Saina kan af en toe een onwijs haaibaaitje zijn maar andersom ook heel erg lief. Het speelmaatje van haar broer Nara en Floor doet ook meestal mee in het spel. Alle 3 de Steppe kits kletsen ook graag bij vrijwel alles wat ze doen.

24/9 Saina is een lekker pittig ook wel een beetje een tutje, haar broers zijn groter en natuurlijk Haruo en Maret en Floor ook maar ze laat zich niet kisten. Ze gilt als een mager speenvarken zodat ze los laten en vervolgens rent ze ze achterna om ze een tik te verkopen. Saina ook naar de dierenarts geweest afgelopen donderdag en all well. Ze had tot vandaag ook niet echt last maar vandaag is ze toch wat hangerig. Klein beetje naweeën maar ze is verder wel actief. Gisteren bezoek voor Saina gehad en ik was zeer verheugd met hun nieuws. Saina gaat naar Eersel bij Kimberley en Rick al waar ook Joe en Jackson al uit huize Wild Cat's zitten. Super leuk.

2/10 Ook Saina kreeg wat later een lichte terugval op de inenting maar inmiddels is madam want zo noem ik haar want pooh pooh daar zit pit in. Het verhaal over rode en vale dat is zeker op haar van toepassing. Toch geniet ik enorm van deze ondeugd.

9/10 Saina is mijn grote ondeugd. Vliegensvlug en wat ze niet wil nou dat vergeet maar,want dat doet ze gewoon niet. Met elke foto sessie is het een genot om met haar te werken, ze is zeer fotogeniek grietje en ze speelt met mij en de camera. Ik kan echt heel erg van zulke momentjes genieten. Maar is een van haar broers aan bod en ik zet haar op de vloer dan zit ze zo weer op tafel want zij was nog niet klaar vond ze.

16/10 Saina is een dame met flink pit. wat ze in haar kop heeft zit niet in haar kont. Razend snel en vreselijk ondeugend. Daagt iedereen uit en een knuffel heeft ze geen tijd voor. Ook voor haar hangt morgen een 2e inenting boven haar hoofd en wetende van de vorige keer vindt ze de rit op en neer niks en hangt ze volop in het gaas van de bench. We gaan het meemaken morgen. Ik hou van zulke dames met pit.

23/10 Saina weet ook heel goed hoe haar motor werkt en vind het ook zalig om wat buikkriebels te krijgen. Het is zo'n heerlijk eigenwijs dotje, al is het soms ook een mini bitch. Ook voor Saina is de laatste week ingegaan en die mag dan straks een hoop katten de les lezen, OF NIET :)

30/10 Vandaag is Saina nu Liv genoemd verhuisd naar haar blikopeners. Aldaar kwam ze nog 5 andere katten tegen waaronder 2 Wild Cat's. Ze heeft daar in no time de boel verkend en lekker gegeten en gedronken en vooral gespeeld. Helemaal top gaat het daar. Foto door nieuwe personeel gemaakt. Het ga je goed meissie.


Groeicurve van Saina Altan

30 oktober 2022


Wild Cat's Tarhan Oktay geboren 17 juli 03.05

Red silver tabby mackerel met wit kater

geboortegewicht 114 gram.

Tarhan betekend: klusjesman of trader

Oktay betekend: begrijpen

 

Foto 23 oktober 2022

BESPROKEN (Tarhan gaat bij Jan, Pauline en Koen in Albergen wonen, daar zal hij Terence tegen komen uit een eerder nest.)

 

31/7 Deze flinke vent die blijft nog even turen, is daardoor ook de meest onrustige van het stel voor alsnog maar ligt ook het liefst aan de melkbar bij mama Siri want tjonge jonge die gaat als een speer.

7/8 Ook Tarhan vond het maar niks maar goed begrijpelijk op deze leeftijd. Toch wel een redelijk plaatje kunnen maken. Qua groei had hij eergisteren een dipje maar die heeft hij inmiddels weer goed gemaakt.

14/8 Tarhan doet het super, hij had woensdag een off dag en was nauwelijks aangekomen. Bij hem viel de bijvoeding dus super en hij vreet zich dan ook een slag in de rondte. Ook hij geniet van het ronddartelen in de woonkamer en gang met Maret en Floor.

21/8 Tarhan is tot dusver het meest rustig en zeker wel nieuwsgierig, zijn eetpatroon heeft hij volgehouden al zat er van de week een dipje. Maar ze eten nu gezamenlijk van een bordje en dan eten ze samen bijna een blikje voer weg. Ook beginnen ze langzaam wat interesse te tonen in het rauwe vlees maar dat staat er en kunnen ze aan beginnen wanneer ze willen. Tarhan heeft een lieve zachte uitdrukking.

28/8 Tarhan is een lieve rustige jongen, wel nieuwsgierig en zeker ook een knappe knul. Paar stevige stappers waar hij fier op rond wandelt. Buiten van de week was hij ook echt staartje in de lucht en gaan. Eten gaat ook heerlijk en snoept van alle bordjes wel wat weg. Stoer ventje en vind de fotosessie ook leuk, het lijkt echt of hij er voor gaat zitten.

4/9 Tarhan blijkt wat meer pit te hebben dan ik aanvankelijk dacht. Gaat af en toe flink in de weer met Maret en Floor en schuwt Haruo ook niet. Mega nieuwsgierig en wil alles van dichtbij zien en krijgt daardoor wel eens een blaasconcert van Double. Nou dan maar met een bochtje er omheen maar de volgende ronde er ook weer net zo langs als anders. Niet bang uitgevallen. Verder is hij een heerlijke eter, lust van alles en nog wat en groeit dus ook zeer goed.

11/9 Tarhan zit momenteel in een fase dat hij dingen wat spannend vind, daar zaten zijn broer en zus vorige week in dus ik ga er vanuit dat dit ook weer van voorbijgaande aard is. Normaal zit er veel pit en vuur in hem maar die is nu even wat minder. Speelt meer met Maret en Floor want die houden van het ruigere spel en daar doet hij niet voor onder.

18/9 Tarhan is een echt zwaargewicht. Van gisteren op vandaag kwam hij even 70 gram aan. Hij weet in ieder geval wat lekker is en eet zijn buikje goed rond. Vanmorgen wist hij een kuiken af te pikken van Floor en Maret en daar hij heeft hij zich best tegoed aan gedaan. Tarhan speelt meer met Maret en zijn ook wel maatjes al kan hij zich ook onwijs goed alleen vermaken. Soms gaat hij een stoeipartij aan met zijn broer of zus. Saina laat dat niet gebeuren die bijt flink van zich af en Nara ook wel maar zachtzinniger.

19/9 Ik ben met Tarhan naar de dierenarts geweest omdat ik zijn ogen na wou laten kijken. Al enige weken viel mij een soort van afgeronde driehoekige pupil op en in 1e instantie dacht ik dat de verkleuring van zijn iris in gang was gezet richting de uiteindelijke kleur maar het bleef eigenlijk een soort van zwart vlak rondom zijn pupil. De dierenarts heeft zijn ogen grondig bekeken en kwam tot de conclusie na toch wel even de boeken er op na te slaan dat dit niet veelvuldig voorkomt en gelukkig ook geen kwaad kan. Tarhan heeft iris malformatie . Dit is een niet goed door ontwikkelde iris (regenboogvlies) waardoor de pupil niet geheel in het midden van zijn zijn iris valt. Dat stukje ontbreekt kleur en daardoor leek de pupil zo vreemd van vorm. Verder reageert hij goed op licht en donker en heeft hij er geen last van.

24/9 Tarhan is een zwaargewicht. Is al 1500 gram en dat is flink. Hij lust dan ook van alles en geniet daar ook zienderogen van. In de voorgaande weken was het een meer op zichzelf staand kereltje met pit maar inmiddels is het een lief zacht gekookt ei en geniet hij van kusjes op zijn buik en ligt het liefst languit op zijn rug op bed. Waar ze overigens alle 3 liggen gedurende de nacht samen met hun moeder Siri. Tarhan heeft vandaag ook wat naweeën van het bezoek bij de dierenarts. Hij is ook verder helemaal goed gekeurd maar de bevindingen van afgelopen maandag zijn wel opgetekend in zijn paspoort.

2/10 Tjonge jonge weet niet waar dat naartoe gaat met Tarhan maar hij is veruit de zwaarste, hij is Maret en Floor zelfs al voorbij en hij vliegt omhoog. niet met 10 of 20 gr per dag maar hij heeft miles laarzen aan. Hij laat zich ook alles smaken, kuikens, muizen, vers of brokken alles lust deze smulpaap. Ik dacht in begin dat dit een pittig ventje was maar niks is minder waar. Hij is zacht en lief zijn motor ronkt als een malle als je hem op zijn buikje kusjes geeft.

9/10 Tarhan vind in tegenstelling van Nara en Saina dat gedoe met die camera allemaal niet zo interessant en gaat er bij liggen of zitten als een zoutzak. Maar goed aan mij de taak om hem op zijn voordeligst op de kiek te krijgen. Verder een rustige gozer die buitenspelen het einde vind maar naar binnen krijgen neemt hij een loopje met mij. Boef.

16/10 Tarhan was vandaag al net zo niet in zijn hum met een paar foto's van hem maken als Nara. Zo geen zin en tijd. Ben blij dat er enkele leuke tussen zitten. Volgende ronde beter hoop ik. Morgen ook voor hem de 2e inenting en ik hoop op weinig tot geen reactie daarop de komende week. Vanmorgen hebben we fijn geknuffeld op bed. Dat vindt hij zalig dan gaat die motor aan en geniet ik volop van dat geluid.

23/10 Tarhan komt meer en meer los, was een tijd lang in een fase dat hij zichzelf wat afzijdig hield van mij, inmiddels is dat weer omgekeerd en laat hij zich fijn kroelen en gaat hij op zijn rug liggen voor buikknuffels en dan gaat die motor in versnelling 4. Hij groeit als een speer en is bijna 2300 gr.  Hij eet dan ook als een bootwerker dus die hij kan wel tegen een stootje, zeg maar. Nog 1 week en dan is ook hij verhuisd naar zijn permanente adres.


Groeicurve van Tarhan Oktay

30 oktober 2022


Gezamenlijke curve

30 oktober 2022Enkele foto's in bovenstaande serie zijn gemaakt door Jeroen Haandrikman. nr's 21-23 en 36-39