Starwood Tierra Media * ES wij noemen hem Haruo


Welkom thuis Haruo.

Deze knappe lieve, zeer aanhankelijke kater heeft op 11 augustus 2022 zijn intrek genomen in huize Wild Cat's.

Haruo is in Spanje geboren op 26 april 2022 als

Starwood Tierra Media . Aangezien Starwood in de lente is geboren ben ik gaan snuffelen naar een naam die meer zou passen bij mij. Ik zocht op het thema lente en kwam uit bij de naam Haruo wat geboren in de lente betekend. Het is even wennen maar ondertussen weet ik al bijna niet beter.

De laatste 1.5-2 jaar was ik regelmatig websites aan het bekijken om te zien of ik eens een leuke kater tegen zou komen die mijn kattenteam zou kunnen versterken.

Nou heb ik natuurlijk 2 prachtige jongens maar die worden dit jaar beide 11. Danju is inmiddels geholpen Silva nog niet maar toch knaagde het gevoel om een eigen kater toe te voegen. Toen kwam ik een foto tegen op Facebook van Victoria, Haruo zijn moeder en ik was op slag verliefd. Natuurlijk ga je dan pluizen wie is die poes en waar zit ze, dit bleek een Spaans fokkers echtpaar te zijn.

Na een week of 3 dit in mijn hoofd vorm te geven heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Susana en Joaquin aangeschreven. Ik schreef een soort van open sollicitatie met alles waarvan ik vond dat ze dit moesten weten. Ik kreeg binnen het uur al bericht terug en dat was zeer positief. Na wat heen en weer gemail kreeg ik een maand of 4 later een positief bericht, Victoria de moeder van Haruo was gedekt. Op 26 april was het dan zover er werden 4 kittens geboren waarvan 2 katers en 2 poesjes. Natuurlijk ga je niet over 1 nacht ijs en overdenk je zo'n beslissing grondig. Toen de kittens 9 weken waren en het 1 en ander rond hun ontwikkeling te hebben gezien en gehoord heb ik de knoop doorgehakt en besloten dat Haruo (Starwood) voor mij de betere keuze zou zijn, al was zijn broertje ook zeer knap net als beide poesjes. Maar ik wilde een kater en die heb ik op 11 augustus opgehaald uit Spanje. Een hele leuke, vermoeiende reis maar een zeer vriendelijk en gezellig ontvangst bij Susana en Joaquin en ik ben hen beide erg dankbaar dat zij deze prachtige blauw tabby met witte knul aan mij hebben toevertrouwd.

En nu genieten van mijn nieuwe knuffelkater want dat is hij.

Stamboom

Foto 20 augustus 2023

1/2 Suprelorin geplaatst 22 mei 2023


28/8/2022 Inmiddels in Haruo hier ruim 2 weken en hij doet het ontzettend goed. Hij was alleen gewend om brokken en blikvoer te eten en hier ging hij direct voor het verse vlees. Een aantal dagen zag ik hem in de tuin een kuiken weg kapen van de anderen en begon daar aan. Gewend aan brokken vind hij dat lastige kost en het lijkt dat hij dat niet goed knippen kan met zijn gebit en dit zelfde geld voor de muizen. Hij plet ze eigenlijk en probeert het dan door te slikken. Hij is er wel dol op maar kuikens komen toch terug want dat is te groot. Dus die ga ik knippen voor hem en dan in stukken geven. De muizen gaan goed. Helemaal top dat hij voor vers gaat en is dan ook al flink aangekomen sinds zijn komst.

Inmiddels is hij maatjes met Magic terwijl dit de 1e dagen toch wat onrust gaf, want zij beschermde haar kittens. Nu liggen ze soms samen in de hangmat. Ook de andere kittens vind hij superleuk maar kent niet altijd zijn krachten en gaat wel eens vrij hard.

Haruo is erg graag buiten speelt daar met Annika, Yula , Floor en Maret . Hij kan ook mega hoog springen en samen met Yula en Annika springen ze naar de speeltjes die ik omhoog gooi. Daarnaast is hij dol op gezelligheid want oh stel je voor ik ben binnen en hij buiten. Zodra hij dat doorheeft dan gaat hij staan jammeren voor de deur of het raam want hij wil bij je zijn. Haruo slaapt ook naast mijn kussen en of in mijn armen. Hoe lief is dat.

Ik vond het in 1e instantie doodeng maanden geleden deze stap te maken zeker omdat je niet zomaar tussendoor een bezoekje kan brengen om te zien wat voor karakter er in hem schuilt, maar gelukkig kreeg ik fijne feedback en het klopt zoals beschreven door Susana en Joaquin. Ik ben zo blij met dit onwijs lieve, knappe kereltje. Echt genieten.

Hij mag voorlopig lekker gaan groeien en genieten van zijn jeugd en wanneer hij oud genoeg is gaan we hem testen op HCM/PKD /CIN. Fiv/FeLv en GSD4 is hij vrij via zijn ouders en grootouders.

Af en toe zal ik hier wat foto's plaatsen om zijn ontwikkeling te zien van de komende jaren.

20/8/2023 Inmiddels is Haruo al weer een jaar hier en hij is volledig ingeburgerd en niet meer weg te denken uit mijn en de rest van de katten hun leven. Hij is een echte pretletter en mega actief, aanhankelijk af en toe een tikje dominant want hij wil wel proberen de oudere katers van hun troon te stoten maar die laten dat nog niet gebeuren. Hij is dol op kittens die er af en toe zijn en houdt zich dan ook echt bezig met poetsen en spelen met hen. Een ware lieverd.


Foto's van Haruo van begin tot heden.