Alle kittens zijn besproken.Donderdag 8 april vond Yula dat het tijd werd dat de kittens geboren moesten worden. De hele middag liep ze al te tutten met de kittens van Siri en opeens zag ik dat ze hoog in haar ademhaling zat. Het moge duidelijk zijn de bevalling was in gang gezet. Dat ik dit opmerkte was rond de klok van 14.15. na zo'n 1,5 uur zag ik toch wat meer heftige samentrekkingen van haar buik. Ik had in principe alles klaarstaan maar nog enkele items erbij voor de volledigheid want die hele dag druk geweest mijn vader helpen hier de tuin op orde te krijgen. En toen ging het snel. Haar overgeplaatst naar de bevallingsdoos en om 16.30 kitten nr 1 geboren blauw en ik hoorde kort daarna een gil en daar lag kitten nr 2. Ieniemienie, ik denk een blauw zilver tabby. Maar ik kon nog niks doen ze lagen beide nog vast aan de navelstreng en de 2 nageboortes waren er nog niet uit. Na best wel lange tijd kwamen de nageboortes en kon ik de kleinste van beide af navelen de andere was Yula druk mee. Die kleine was zo mini dat ik dacht oh hemel. Maar een wilskracht en een geluid kwam er uit dat keeltje dat ik dacht dit is een kleine vechter. Beide gewogen en ze was al zeer koel dat ik haar tussen mijn boezem hem gestoken om warm te worden. Dat deed ik kort daarna ook met haar broertje want die was ook vrij koel en zat weinig beweging in. Blijkbaar was de geboorte heftig voor hem geweest.  Om iets over 17 uur kwam kitten nr.3 en dat was een zeer flinke gozer wederom in blauw maar nu een tabby. Ruim een uur later nr.4 en weer een blauw tabby en zo'n drie kwartier kwam er toch nog een bonus. Ik had al die tijd gezegd 4 maar de laatste dagen was duidelijk een ongelijke buikje te zien, niet veel maar toch iets dat ik begon te twijfelen of het er dan toch 3 zouden zijn of misschien 5. De 2 eerst geborenen heb ik uiteindelijk wel wat gevoed want ze waren te koud en lekkere kruik bij het nestje gelegd en die kleine meid liet me zien wat voor pit ze wel niet had. Laatste ronde 23.30 voor het slapen gaan natuurlijk weer even checken en ik zag die kleine meid niet, zoeken en zoeken en toen vond ik haar levenloos onder het schouderblad van moeder. Te weinig kracht om zich er onderuit te wurmen ondanks dat ze best een luide stem had heeft ze die niet kunnen gebruiken. Heel verdrietig. Ze krijgt een naam en zeker ook een plekje op deze pagina want ze heeft mij toch een aantal uren laten zien dat ze vol wilskracht zat maar dat het niet zo mocht zijn.

Total inbreeding 3.22%

Polaris 12.3%

Stamboom


Ik plaats deze foto bovenaan want daar is Demelza zoals ik haar genoemd heb goed zichtbaar tussen haar grotere broers.

Demelza kwam ter wereld en woog 52 gr dat was niet eens de helft van haar later geboren broertjes.

Demelza geboren 16.34 gewicht 52 gr. kleur NFO as 22

Overleden tussen 23.00 en 23.30.

Heel verdrietig dat ze het niet mocht halen ze was prachtig en volmaakt alleen zeer klein. Voor altijd in mijn gedachten.


Ross Poldark kater

geb: 16.30 gew: 97 gr kleur: NFO a (blauw)

 

Zoals eerder vermeld had Ross het blijkbaar zwaar gehad tijdens de bevalling en was het opstarten wat zwaar. Hem ook even opgewarmd en daarna bij een kruik gelegd en wat warme melk gegeven. Inmiddels is hij al een stuk krachtiger. De kleinste knul van het stel maar hij gaat vast bewijzen dat hij dat niet lang blijft.

BESPROKEN, Ross zal samen met Tholly bij Loek, Christel en Rosie gaan wonen in Delfgauw.

Foto 17.5 weken jong. 


Ross gaat heel gestaag omhoog, hij gaat niet zo hard als de anderen. Hij is de hekkensluiter qua gewicht maar doet niks onder voor zijn 2 broers en zus. Hij is een volwaardige gozer en wordt vaak groter ingeschat door al die vacht van hem.

08-08-2021


Monk Adderley kater

geb:17.04 gew: 121 gr kleur: NFO a 22 blauw gemarmerd.

 

De bevalling verliep vlot en deze flinke bulldozer melde zich iets over 17 uur. Heeft ook even geduurd voor hij bij mama kon want ook de nageboorte liet op zich wachten maar toen was het ook vlot richting mama haar tepels.

Foto 16 weken jong. Op zijn nieuwe stekkie. Hij woont inmiddels bij Kevin, Roos, Kayleigh en Elena en de beide andere katers Morris en Bandit.


Monk gaat ook heel geleidelijk mee met af en toe een iets grotere uitschieter, maar hij groeit heel gestaag. Is ook een bezig bijtje en ja dat vergt meer energie.

29-07-2021


Tholly Tregirl kater

geb: 18.16 gew: 108 gr kleur: NFO a 22 blauw gemarmerd

 

Yula neemt even haar tijd en ruim een uur na het 3e kitten wordt deze knappe vent geboren. Heel rustig en groeit momenteel het hardst van allemaal. Niks zeggen gewoon drinken lijkt hij te denken. Ook hij is vrij donker maar toch net iets lichter dan zijn eerder geboren broer.

BESPROKEN, Tholly zal samen met Ross bij Loek,Christel en Rosie gaan wonen in Delfgauw.

Foto 17.5 weken jong.


Tholly ging in het begin niet zo hard maar heeft dat inmiddels ruimschoots ingehaald, blijkbaar weet hij nu waar de room en het voer te halen is. Staat met stip op 1.

08-08-2021


Morwenna Carne poes

geb: 19.02 gew: 123 gr kleur NFO n 22 zwart gemarmerd

 

Als hekkensluiter kwam er toch nog een poesje en eens in een andere kleurschakering. Die hadden we nog niet gehad. Zeer stevige dame zwaarste van allemaal zelfs en zeer rustig. Ze heeft het nu ook heel fijn bij mama en doet wat ze moet doen, de tepels zoeken.

Foto 17 weken jong.

BESPROKEN

Morwenna woont inmiddels in Eefde bij Tonny en Sylvia en hun Noren Caruso, Luce, Tammi en hun htk


Morwenna breekt alle records, nog maar 1 dag gehad dat ze iets minder aan kwam, inmiddels heeft ze haar kopplek af moeten geven aan Tholly maar voor een meid doet ze goed mee met haar 2e plek ;)

29-07-2021


De gezamenlijke curve van het hele Poldark nest

08-08-2021


Fotogalerij.Video's