Met trots kondig ik jullie aan dat de kittens van Magic en Benjamin zijn geboren.

Benjamin en Magic hadden midden maart 2 dagen een date en daar bleek na een 3-tal weken dat Magic zwanger was. Ik ben mijn vriendin Marie-Angelique van der Kooij dan ook dankbaar dat deze date tot de mogelijkheden behoorde.

Al gauw had ik door dat het geen groot nest zou worden want aankomen deed ze amper de eerste 6 weken. Uiteindelijk kwam ze maar 790 gram aan en ik voelde ook maar 2 kittens zitten. Het waren ook zeer rustige kittens en Magic genoot van haar zwangerschap. Ik had qua thema's een aantal maar geen van allen vond ik passen bij bovengenoemd stel. En ineens kwam het thema Almelo in mij naar boven waar ik geboren en getogen ben en Magic ook geboren is, dus Ja dat ging het worden. Nou zijn er in Almelo vele uiteindelijk bekende Nederlanders geboren en 2 van deze koos ik als namen voor de 2 poesjes die op maandag avond 20 juni werden geboren. De gehele maandag voelde ik wat onrust bij Magic en rond 16.30 wilde ik gaan koken en kwam ze me uit de keuken halen. Al roepend naar de werpkist lopen en daar wilde ze dat ik bij haar bleef. Maar goed nog geen echte persweeën te bespeuren dus terug naar de keuken. Zo ging dat nog eens en ze riep de andere katten ook bij haar en die gingen op bed of bij haar in de werpkist liggen. Inmiddels had ik ook mijn stagiaire Lynn gebeld dat de bevalling niet te lang meer op zich zou laten wachten en of ze er nog steeds bij wilde zijn. Dus die stond hier om 17.30 op de stoep. Alsnog liet ze nog wel even op zich wachten maar wilde niet dat we bij haar weggingen. Poesje 1 blauw gemarmerd met wit werd geboren om 21.31 en ik heb haar Maret genoemd. Maret Grothues was een bekende volleybalster. Poesje 2 een blauw gemarmerd zonder wit werd geboren om 22.07 en heb ik Floor genoemd naar de bekende actrice Floor-Renée Masselink.

Beide dames doen het goed en hieronder zullen ze de komende 16 weken te volgen zijn.

Voor dit nest nemen we geen nieuwe aanvragen meer aan.

Stamboom


Maandagavond 20 juni zijn er 2 poesjes geboren.

Foto 9 oktober 2022

Magic deed het wonderwel en ik ben dan ook supertrots op haar. Tot nu toe is ze een toegewijde mama die bij elke piep meteen de werpkist weer in springt.

Foto van 21 augustus 2022

Zo'n verschil als je kijkt in de slider naar foto's vorige week of die van vandaag. Zo leuk die ontwikkeling te zien.

 

De komende periode zal er regelmatig een update zijn van de beide poesjes zodat ze in hun ontwikkeling te volgen zijn voor iedereen die het leuk vind om deze pagina te bezoeken.

Ik zal ze hieronder aan jullie voorstellen.

 


Wild Cat's Maret Grothues geboren 20 juni 2022 om 21.31.

Blauw gemarmerd met wit poesje.

 

Foto van 25 oktober 2022 foto gemaakt door nieuwe personeel.

BESPROKEN (Maret gaat bij Alexandra en Ton in Voorburg wonen.)

 

3/7 Morgen 2 weken jong en Maret doet het keurig. Super rustig meisje en geniet van de warmte van haar zus en moeder. Net sinds gisteren haar oogjes open en zal vast langzaam de boel gaan verkennen. Langzaam beginnen ze door de bak te kuieren.

17/7 Maret was aan 't rennen op de tafel tijdens het fotograferen. Een foto zonder beweging zat er niet in. Sorry. Volgende ronde hoop ik beter te kunnen maken.

24/7 Maret eet zo nu en dan zelfstandig, zowel wat mousse als ook het rauw vlees, soms heeft ze toch een beetje hulp nodig. Ze scharrelt al aardig door de woonkamer en die kontjes die wiebelen alle kanten op. Supercute.

31/7 Maret is al een echt ondernemende dame, afgelopen week hebben ze ook kennis gemaakt met prooidier (muis) en dat ging er goed in. Voor de rest is zowel zij als haar zus vreselijk slechte eters. Ondanks dat ze al flink in beweging zijn hebben ze niet de behoefte om te eten of in ieder geval niet goed. Gisteravond voor het eerst kennis gemaakt met de 1e geïnteresseerden en ze vielen allemaal goed in de smaak. Ze was wel volledig gevloerd na het bezoek, zie fotogalerij.

7/8 Maret wordt ondertussen een nieuwsgierige dame en vermaakt zich al prima rond rennend door het huis. Qua eten lijken ze op hun moeder, ze groeien maar daar is ook alles mee gezegd. Geen grote eters en echt naar behoefte.

Inmiddels kruipt ze ook af en toe bij mij op schoot en gisteren lag ze zelfs even een momentje bij het bezoek op schoot.

14/8 Het fotograferen ging vandaag niet van een leien dakje, ze waren allemaal in een speedmodus, racen van ene kant van de tafel naar de andere kant. Maar er zijn een aantal leuke plaatjes uit naar voren gekomen. Maret is super leuk ook met de Steppe kits en ik geniet van hun capriolen samen.

21/7 Maret gaat super lekker. Buiten spelen met haar zus en Haruo en met Yula en Annika. Klimmen en klauteren op stoelen, kliko's en racen door de tuin. Volop genieten. De buitenlucht doet haar eetlust ook goed want ze eet beduidend beter.

28/7 Afgelopen woensdag heeft Maret haar 1e inenting gehad en ook de chip. Bij controle werd ook alles goed bevonden, ze hebben eigenlijk alleen die middag en avond veel geslapen maar de volgende dag waren ze weer hun oude zelf. Het eten gaat inmiddels ook beter, geen grote eters maar ze eten beduidend beter. Natuurlijk wel een kleine terugslag na de inenting. Buiten spelen vind ze fantastisch ze rent samen met haar zus en Haruo door de tuin. Leuk ook om de tijdlijn van de foto's eens terug te zien en hoezeer Maret inmiddels veranderd is.

4/9 Maret heeft veel pit nog een beetje meer dan Floor en staat haar mannetje als het om stoeipartijtjes gaat met Floor of Haruo. Ze draait heel graag rondjes om haar staart te vangen. Mega springen als je met een hengel bezig bent en ze even lekker laat spelen. Ook haar beviel de nieuwe smaak wel dus wie weet zet dat wat zoden aan de dijk.

11/9 Maret heeft energie voor 10, rent heel wat rondjes in huis en tuin. Mama melkbar blijft ze lekker doen naast het eten van muizen en vlees. Brokken moet ze tot dusver niks van weten. Wel ondertussen uitgevonden dat de Cosma snacks wel lekker zijn.

18/9 Lekker boefje is Maret en zeer beweeglijk, altijd in de weer op de momenten dat ze niet aan haar groeislaapje werkt. Inmiddels heeft madam ook de kuikens ontdekt en dat is ook best lekker. Een echte vleeseter dus.  's Morgens komt ze me wekken en ligt lekker op mijn buik te spinnen. Genieten.

24/9 Maret is een lekkere doerak en dat is in veel te merken. Zelfs bij foto's maken zie je de ondeugd in die ogen. Afgelopen donderdag hebben ze weer een check-up gehad bij de dierenarts en gezond verklaard. Helaas zijn er iets minder momentjes voor buiten spelen want het weer is niet elke dag even mooi en dat zint haar niet maar ze redden zich binnen ook wel. Maret haar grootste deel zit er op hier, nog een paar weken en dan zal ze richting Voorburg verhuizen waar 5 andere katten samen met Alexandra en Ton op haar zullen wachten.

2/10 Zo voor Maret is het nog een dikke week en dan gaat ze richting het westen verhuizen. Op 1 of andere manier voelt het veel te vroeg voor de beide dames maar ze worden maandag toch echt 15 weken dus ik heb goed geteld. Ze zitten in ieder geval met smart op haar te wachten. Maret is een echte dondersteen en laat zich het kaas niet van haar brood eten of beter ze laat zich haar muis of kuiken niet stelen. En ze geniet ook echt van prooidieren. Nu het weer wat minder wordt is het zoeken naar mooie dagen om af en toe een uurtje of soms 1.5 buiten te spelen om vervolgens met zijn alles op de hocker in slaap te vallen. Ik geniet nog even een weekje van haar.

9/10 Vandaag is het de laatste dag hier voor Maret, morgen zullen we in alle vroegte vertrekken naar het westen alwaar Maret 2 lieve mensen gaat tegenkomen, 5 katten en 2 honden. Zal vast even wennen zijn voor haar maar het is een dame met pit en ik ben er van overtuigd dat na een korte wen periode ze helemaal op haar plek zal zijn. Voor nu komt ze net uit de tuin, heeft wat gegeten en ligt lekker te soezen op bed. Ik vind het fijn je nog even hier te hebben. Ton en Alexandra, tot morgen.

30/10 Maret nu Jessica doet het bij haar nieuwe personeel en de andere katten en 2 honden ook hartstikke goed. Krijg met regelmaat een leuke foto waar ze weer goed te zien is hoe ze het doet. Hierboven foto gemaakt door nieuwe personeel samen met 1 van de andere katten. Het ga je goed lieffie.


Groeicurve van Maret

 16 oktober 2022


Wild Cat's Floor-Renée Masselink geboren 20 juni 2022 om 22.07

Blauw gemarmerd zonder wit poesje.

 

Foto van 30 oktober 2022 foto door het nieuwe personeel genomen.

BESPROKEN Floor gaat samen met Nara bij Jeroen, Annemiek en Michiel in Hengelo wonen)

 

3/7 Morgen alweer 2 weken jong, Floor was de 1e met oogjes openen gaat dan ook op verkenning door de werpkist. Als je haar oppakt schreeuwt ze moord en brand, lekker eigen willetje nu al. Groeit als kool en is de zwaarste van de 2. Al een heerlijk eigen willetje en binnen de bak aan het ontdekken.

17/7 Floor was een stuk rustiger tijdens het fotograferen en is dan ook een fotomodel. Maar zij is tijdens het eten een druktemaker dus verschil moet er zijn.

24/7 Floor iets meer kat uit de boom kijkster. Loopt ook vrolijk rond maar met eten is ze nog een drama, daar heeft ze mij echt nog bij nodig, al verraste ze me vanmorgen stiekem. Ze zat sneaky uit moeder haar schaaltje te slobberen. Boef

31/7 Floor is meer het type kat uit de boom kijken, al is ze wel een echte durfal. Vreselijk slechte eter, al eet ze nu en dan ook muis waar ze van de week voor het eerst mee hebben kennis gemaakt. De visite moest ze even aan wennen, maar langzaam kwam ze los en deed gewoon haar ding. Na het bezoek wel doodop maar dat was het wel waard.

7/8 Floor had even wat meer tijd nodig om los te komen maar inmiddels doet ze goed mee met haar zus. Afgelopen vrijdag kroop ze voor het eerst op schoot, wel een ondernemende dame en wil graag ontdekken. Eten net zo bar als haar moeder en zus. Ze groeit alles mee gezegd.

14/8 Zoals eerder al geschreven de beide dames waren aan t racen over de tafel tijdens het fotograferen. Maar ook hier enkele leuke plaatjes. Floor is ook super leuk met de Steppe kits en ze is een echte ontdekkingsreizigster. Overal op en onder en in als ze de kans krijgt en Maret volgt haar op de voet. Dit was enige tijd andersom.

21/8 Floor heeft net als haar zuster het buitenleven ontdekt en het buitelt en rent heerlijk door de tuin, af en toe bij mama Magic liggen om nog even wat aandacht en mamacomfort te krijgen. Het wordt al een echte dame. Daarnaast heeft de buitenlucht een goed effect want ze krijgt er trek van.

28/8 Floor heeft natuurlijk ook afgelopen woensdag haar 1e inenting en chip ontvangen en ook haar controle liep van een leien dakje. Van de verlegen Floor is ook weinig meer te vinden ze begint echt los te komen en is meer dan ondeugend en inmiddels kan ze ook klimmen als de beste. De krabpaal wordt tot op het 1 na hoogste niveau beklommen. Ze heeft inmiddels al echt een karaktertje en dan zie je in de tijdlijn van de foto's ook terug.

4/9 Floor is een vlijtig grietje met een sterk karakter. Speelt enorm graag met haar zus maar ook Haruo gaat ze de uitdaging wel mee aan. Ondertussen had ik gisteren een anders smaakje vers vlees gekocht en dat was een hit. Dus toch maar wat meer van halen morgen. Buiten zijn daar gaat alle energie momenteel naar toe en dan zo ineens vallen ze om van vermoeidheid en gaan uit zichzelf naar binnen of gaan op het hondenbed buiten liggen soezen met deze of gene.

11/9 Floor is een pretletter en zoekt me steeds vaker op. Ze zat van de week wat in een dip en had geen zin in eten, inmiddels is dit weer van de baan en eet ze weer lekker met de anderen mee. Vanmorgen zat ze hoog in 1 van de palen van mijn veranda. Weer vol in haar energie. Ook Floor heeft sinds gisteren de cosma's ondekt.

18/9 Floor is minstens net zo'n bezige bij als haar zus, ontdekte als eerste het kuiken die buiten door de anderen was laten liggen. Liet ze zich smaken. Buitelen met haar zus en vooral samen met Nara en Saina tukkies doen op bed of samen op de mat bij de voordeur.

24/9 Ook Floor doet het lekker en inmiddels gaat het samen met de Steppe kits er af en toe hard aan toe. Natuurlijk had ook Floor een check-up afgelopen donderdag en is ook weer helemaal goed gekeurd. Haar nieuwe personeel komt zeer regelmatig ff kijken, tja die wonen om de hoek bijna dus die genieten nu al enorm. Nara zal met Floor mee verhuizen als de tijd daarvoor rijp is, maar vooralsnog mag ik nog een maandje genieten.

2/10 Floor blijft nog wat langer in huize Wild Cat's want ook Nara gaat naar hetzelfde thuis en we hebben besloten dit samen te laten verlopen. Floor en Nara zoeken elkaar hier al veel op en zijn echt maatjes. Liggen graag bij mij op bed of op de hocker en samen jagen achter een hengel aan. Gelukkig mag ik van hen beide nog wat weken langer genieten.

9/10 Floor blijft nog wat langer bij ons want Nara gaat naar hetzelfde adres en ze verhuizen samen, wel zo prettig voor beide maar ze zal ongetwijfeld haar zus gaan missen. En ik mag nog wat langer van Floor genieten.

16/10 Floor ontwikkeld zich erg mooi en ik mag nog héééél even van haar genieten. De laatste momentjes met haar zijn ingegaan. Ze is heerlijk actief en gaat als een speer samen met de Steppe kits. Ze komt me nu ook meer opzoeken voor wat knuffels. Genieten ten volste.

23/10 Vandaag nog even gebruik gemaakt om ook van Floor en de Steppekits nog een fotoserie te maken. Het is namelijk vandaag tijd om te verhuizen voor Floor naar haar nieuwe personeel. Samen met Nara (Charlie vanaf heden) vertrokken wij vanmorgen, ik met een knoop in mijn maag ondanks dat ik hun personeel al menig keer had ontmoet en ik weet dat ze meer dan welkom zijn blijft het altijd weer een dingetje zulk vertrek. Maar wat deden ze het beide goed. Eerst lekker snuffelen en ontdekken. Zij waren de enige dus geen intermezzo's met andere katten. En al gauw staartjes omhoog en gaan. Floor liet meteen haar springkracht even zien door op de hoogste kast te springen via de krabton, en ze kwam er na even ook gewoon zelf weer af. Trots op beide en het ga je goed meisje. We gaan elkaar vaker zien, want jullie wonen bijna op een steenworp afstand.

30/10 Inmiddels is Floor al weer een week samen met Nara (Charlie) bij hun nieuwe personeel en naar verluid doen ze het super goed. Krijg leuke beelden te zien van beide en er wordt volop genoten van de beide kittens. Het ga je goed lieve meid. We houden jullie goed in de gaten ;)


Groeicurve van Floor

23 oktober 2022


Gezamenlijke curve

23 oktober 2022Enkele foto's uit bovenstaande serie zijn gemaakt door Jeroen en Michiel Haandrikman. nr's 92-95