Yesss, de kleintjes van Yula en Haruo zijn geboren. Zij zullen vernoemd worden naar personages uit de serie Yellowstone.

 

Afgelopen zondag was Yula officieel uitgeteld als ik uitging van de 1e dekdatum, maar gezien haar gewichtstoename en het kleine buikje verwachtte ik niet heel veel kittens. Vaak duurt een zwangerschap dan iets langer omdat er minder druk achter zit. Geen probleem lekker warm in mama haar buik kunnen ze nog even doorgroeien. De gewichten zijn dan uiteindelijk heel keurig.

Maandagnacht om 4.20 liet Yula zoals de vorige keren ook blijken dat de bevalling op handen was, dit doet ze door onder mijn dekens te kruipen en dan buik bloot en non stop geaaid willen worden over dat buikje. Snap ik want die weeën zijn natuurlijk al lang begonnen. Rond 6.00 ging ze er even uit, nog wat brokjes eten en even op de bak om vervolgens weer bij mij onder de dekens te kruipen met het zelfde ritueel. Zo tegen 6.35 voelde ik sterkere weeën opkomen die aardig al tegen persen aan zaten. Dus madam onder de dekens weggehaald en geprobeerd in de bevaldoos te leggen maar daar was ze het niet mee eens. Nee hoor de werpkist was de place to be. Is er natuurlijk ook voor maar ik dacht dan hoef ik die niet te verschonen na de bevalling en kan ze overgeheveld van de doos naar de kist. Helaas Yula had het anders in haar hoofd, en ja een zwangere kat moet je niet mee willen bakkeleien want dat verlies je. Rond 6.45 lag ze in de bak en de persweeën maakten hun opmars in kracht en jawel om 7.07 werd kitten nr.1 geboren. Een kater met een keurig gewicht 121 gr en qua kleur een black tabby mackerel met zowel witte voetjes voor als achter, en een wit buikje. Niet lang daarna om 7.24 werd nr.2 geboren, een blauw tabby mackerel poesje van 119 gr met ook voor en achter witte voetjes en een wit buikje en een leuke witte vlam op haar neus. Daarna nam Yula even een adempauze, ze nam een geklutst eitje met wat slagroom om weer op krachten te komen en bijna een uur later werd nr.3 geboren om 8.20 een poesje black tabby mackerel en het zal jullie niet verbazen maar ook witte voetjes voor en achter. Ook zij heeft een mini wit vlammetje op haar neus. Inmiddels zijn we 1.5 dag verder en vanochtend bij de 1e weging waren ze alle 3 zeer goed aangekomen. tussen de 17 en 22 gram. Moeder Yula heeft zoals ik van haar gewend ben slagroom en die kittens doen het er altijd maar wat goed op. Mama gaat af en toe uit de bak want haar kittens zijn zo onwijs tevreden en hebben goed gevulde buikjes. Zoals jullie van mij gewend zijn zal ik de komende 16 weken hieronder hun gewichtjes en wekelijkse updates geven van elk kitten afzonderlijk en jullie laten meegenieten van de Yellowstone kittens. Veel kijk en leesplezier.

Stamboom


Mama Yula  heeft samen met de kittens de nis ingenomen waar vroeger de gaskachel stond. Lekker knus samen.

Foto 18 juli 2024


De 3 kittens uit het Yellowstone nest. Geboren 18 juni.

Hieronder stel ik ze aan u voor.

1e geboren 7.07 uur: Tate Haruo 121 gr n 23 09 kater.

in deze foto echts onderin.

2e geboren 7.24 uur: Avery Yula 119 gr a 23 09 poes.

in deze foto links bovenin.

3e geboren 8.20 uur: Laramie Yula 128 gr n 23 09 poes.

in deze foto links onderin.

De kittens doen het tot dusver super goed, mama Yula heeft weer slagroom en dat is te zien in de groeicurves.

27/6 Ik heb de kittens naar een groter verblijf verhuisd. de werpkist was met dat hete weer te klein en benauwd. Yula ging vaker erbij weg en ondanks dat kwamen ze nog goed aan. Maar voor alle 4 nu prettiger met wat meer ruimte en koeler.

28/6 Het zijn alle 3 flinke rolmopsen, mama Yula heeft nog flink slagroom want ze gaan zeer gestaag omhoog in gewicht. 30/6 Foto gemaakt van hen drieën op de krabton. Is natuurlijk wat vreemd maar er zijn er altijd bij die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen ;)


Wild Cat's Tate Haruo.

Geboren: 7 juli 2024

Geboorte gewicht: 121 gram

Foto gemaakt op: 14/7/24

Kleur: NFO n 23 09 Black tabby mackerel met wit.

Inmiddels is Tate 6 dagen jong en gaat als een speer, zijn geboortegewicht op een paar gram na verdubbeld want mama geeft slagroom in plaats van melk. Tate was in het begin zeer pittig, als ik hem oppakte om te wegen dan blies hij tegen mij of het een lieve lust was. Inmiddels is hij gewend aan het feit dat hij af en toe geaaid en opgepakt wordt voor het wegen en bed verschonen.

27/6 Ik heb de drie kleintjes verhuisd naar een groter verblijf. Tate heeft inmiddels kiertjes om te kijken.

30/6 De oogjes zijn nu volledig open en kijken nog wat onzeker de wereld in. Tate gaat super goed. Hij zorgt dat hij goed gebruik mag maken van mama haar melkbar en dat is te zien in het gewicht. 7/7 Deze dikke rolmops is een genot om te zien, net als Laramie wat verlegen en mama minded maar dat kan ook niet anders met zo'n buik. Kogelrond. 14/7 Tate gaat nog steeds zeer voortvaren, stevige knul die ondertussen ook een aantal keren per dag een beetje vastvoer eet. Maar mama-bar is nog steeds favoriet. Tate had vandaag geen zin zijn koppie te tonen en dus is de foto niet geweldig, de andere foto's waren nog erger ;)


Groeicurve Tate Haruo

17 juli 2024


Wild Cat's Avery Yula

Geboren: 7 juli 2024

Geboorte gewicht: 119 gr

Foto gemaakt op: 14/7/24

Kleur: NFO a 23 09 Blue tabby mackerel met wit.

Avery de kleinste spruit van alle 3 maar ze doet heel keurig mee met haar broer en zus. In begin ging ze nog niet zo hard maar inmiddels weet ze ook flink een graantje mee te pikken van de melkbar. Zij vind het ook zalig om af en toe op de kruik te gaan liggen.

27/6 Ik heb de 3 kleintjes verhuisd naar een groter verblijf. Avery heeft ook kleine kiertjes om te kijken.

30/6 Avery is een grappig grietje, ze heeft iets wat haar vader Haruo ook doet. Zodra je haar koppie aait dan drukt ze haar koppie heel hard in je hand. M.a.w niet stoppen. Mega nieuwsgierig maar dat is op de foto's van deze ronde ook goed te zien. Avery is de lichtste van het drietal maar evengoed een zeer keurig gewicht. 7/7 Deze dame is me er 1, een ontzettend nieuwsgierig klein meisje en ik lag me ziek om haar. Zodra ik roep bij de sturdi gaat dat koppie omhoog. 14/7 Avery is echt een onderzoeker, vind alles interessant en vind het dan ook altijd grappig dit terug te zien in het beeldmateriaal. Ze is kleiner dan Laramie maar nog steeds zeer goed gevuld en ruim boven het gemiddelde.


Groeicurve Avery Yula

17 juli 2024


Wild Cat's Laramie Yula.

Geboren: 7 juli 2024

Geboorte gewicht: 128 gram.

Foto gemaakt op: 14/7/24

Kleur: NFO n 23 09 Black tabby mackerel met wit.

Laramie was de hekkensluiter van het drietal en meteen ook de zwaarste van allemaal. Zij was de enige in stuit geboren maar moeder Yula deed het keurig.

De 1e dagen bleef ze voor op de 2 anderen maar inmiddels heeft Tate haar minimaal ingehaald. Ook Laramie was in de eerste 2 dagen een dame met pit want ook zij deed flink naar mij blazen, ondertussen zijn ze alle 3 gewend aan het oppakken en wegen.

27/6 Ik heb de 3 kleintjes verhuisd naar een groter verblijf. Laramie haar oogjes zijn open, zij is de 1e. 30/6 Laramie is nog lekker rustig al vond ze het foto's maken nog niet geweldig net als haar broer. Ze was bij geboorte de zwaarste maar inmiddels is haar broer haar voorbij gesteven. Maar ze is een flinke dame met een flinke kop met zeer guitige oogjes. Erg leuk meisje om te zien. 7/7 Een leuke meid, het oppakken vind ze nog wel wat spannend dan roept ze om haar mama. Maar dat gaat de komende weken helemaal goed komen. 14/7 Laramie is een dame die wat op de achtergrond is, al vind ze het klimmen en klauteren in de sturdi wanden wel zeer leuk en daar hangt ze dan ook regelmatig in. Verder is het een zeer stevige dame en dat koppie vind ik om op te vreten.


Groeicurve Laramie Yula

17 juli 2024


Gezamenlijke groeicurve

17 juli 2024