Met trots kondig ik jullie het Mongoolse Steppe nest aan.

Waarom dit thema, het was een mooi vervolg op het Toendra thema van Siri haar vorige nest en ik vind haar kleuren erg matchen met de kleuren van zowel Toendra als Steppe. Zo ben ik dus op dit thema gekomen.

Zaterdagavond / nacht 16 juli zijn Siri en Buffalo ouders geworden van 3 prachtige rode kittens.

Rond de klok van 19 uur zag ik aan Siri dat het niet heel lang meer zou duren eer ze zou beginnen met haar bevalling en dat was ook zo. Rond 19.20 zag ik een stukje vruchtzak verschijnen maar na ruim een half uur was er nog niks geboren en het leek of deze vruchtzak leeg was, keek er donker in. Dit bleek inderdaad het geval maar ook kwam het niet verder ondanks de persweeën. Dierenarts erbij geroepen die was er om 20.10 en die heeft haar bekeken en getoucheerd wat helaas geen pretje was. De vruchtzak knapte maar hij voelde zo geen kitten zitten, mogelijk zat dit hoger. Als er binnen een uur niks werd geboren moest ik contact opnemen en dan zouden we besluiten keizersnede of niet. Een rit naar de DA werd me bespaard want 5 min later zag ik ineens een koppie verschijnen maar zonder vruchtzak, koppie zag al behoorlijk blauw en de moed zakte me in de schoenen want ik dacht die gaat het niet redden. Ineens hoorde ik een piep en een paar minuten later nog eens 2x een piep en inderdaad er zat toch beweging in het kitten. Met wat hulp tijdens het persen werd nr.1 om 21.07 geboren. Siri bleef driftig poetsen en die kleine kwam vlot meer leven in.

Door de energie die al tijdens de lege vruchtzak en kitten nr.1 verbruikt was nam ze nu een goede pauze want ze was best wel moe. Kitten nr.2 kondigde zich om 22.02 aan. Daarna viel ze weer in slaap en ik heb haar wat krachtvoer gemaakt wat ze smakelijk heeft weg geslobberd. Na ruim 1.5 uur nog niks ben ik op bed gaan liggen met 1 oog op de werpkist en 1 op Netflix om mijn rug wat te ontspannen (rare houding gezeten voor de werpkist), ze was immers gaan slapen. Om 3.05 hoorde ik ineens weer een hoop gegrom en ik schoot omhoog en ging kijken en daar lag nr.3. Ik moest er hartelijk om lachen want uit de combi Siri x Buffalo kon een scala aan kleuren en patronen komen maar wat komt er uit 3x rood. Wel in verschillende patronen maar hoe krijgen ze het voor elkaar. Ik wil Marie-Angelique heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze combinatie. Het zullen vast wolken van kittens worden.

Foto v.l.n.r. Nara Altai, Tarhan Oktay, Sania Altan.

Pedigree

De komende 16 weken zal deze pagina wekelijks met een update komen over deze 3 rode bostijgers.


Het Mongoolse Steppe trio.

geboren: 16 juli 2022

Foto van 7 augustus 2022.

Donderdagnacht 22 juli ging mama Siri aan het slepen dus ze liggen inmiddels onderin de krabton. Ik laat het maar zoals het is. Rust en kalmte. De heren en dames groeien goed.

Een fotomoment en tante Magic komt zich er ook even mee bemoeien.

links: Nara

midden: Saina

rechts: Tarhan

 


Wild Cat's Nara Altai geboren 16 juli om 21.07

Red ticked kater

geboortegewicht 106 gram.

Nara betekend: zon

Altai betekend: goud

 

Foto 7 augustus 2022

31/7 Langzaam openen de oogjes van Nara steeds verder, echt een knap en rustig manneke en het groeien heeft hij ook uitgevonden. Moeders melk smaakt hem zeer goed.

7/8 Nara had er zin in om te poseren, paar leuke plaatjes van hem kunnen schieten. Groeit nog steeds als kool en maakte de laatste dagen echt een spurt.

14/8 Vanmorgen was het zover. Siri bleef roepen aan de andere zijde van de sturdi en jawel Saina was er al overheen dus het karton maar weggehaald en daar waggelden ze alle 3 heen achter mama en Maret en Floor aan. Zo'n koddig gezicht. Nara heeft mega groeispurt gemaakt dus geen klagen, worden wel wat bijgevoerd inmiddels.


Groeicurve van Nara Altai

14 augustus 2022


Wild Cat's Saina Altan geboren 16 juli om 22.02

Red tabby spotted poes

geboortegewicht 107 gram.

Saina betekend: goed

Altan betekend: morgenrood of goud

Foto 7 augustus 2022

 

31 /7 Saina haar oogjes waren vorige week al iets open, nu staan ze goed open en kijken mooi de wijde wereld in. Ontzettend knap meisje en ook heel rustig maar richt regelmatig haar koppie op om rond te kijken. Groeit ook zeer keurig mee in de lijn der verwachting.

7/8 Saina vond het maar niks en dus lastiger om te fotograferen maar ach haar tijd komt nog wel. Groeien doet ze nog steeds goed.

14/8 Saina gaat super goed en zij was vanmorgen de eerste die de sturdi verliet om mama te volgen. Ze vind het fantastisch, de bijvoeding vind ze niks maar mamamelk vloeit gelukkig nog en ze doet het zeer goed.


Groeicurve van Saina Altan

14 augustus 2022


Wild Cat's Tarhan Oktay geboren 17 juli 03.05

Red silver tabby mackerel met wit kater

geboortegewicht 114 gram.

Tarhan betekend: klusjesman of trader

Oktay betekend: begrijpen

Foto 30 juli 2022 fotograaf Jeroen Haandrikman

 

31/7 Deze flinke vent die blijft nog even turen, is daardoor ook de meest onrustige van het stel voor alsnog maar ligt ook het liefst aan de melkbar bij mama Siri want tjonge jonge die gaat als een speer.

7/8 Ook Tarhan vond het maar niks maar goed begrijpelijk op deze leeftijd. Toch wel een redelijk plaatje kunnen maken. Qua groei had hij eergisteren een dipje maar die heeft hij inmiddels weer goed gemaakt.

14/8 Tarhan doet het super, hij had woensdag een off dag en was nauwelijks aangekomen. Bij hem viel de bijvoeding dus super en hij vreet zich dan ook een slag in de rondte. Ook hij geniet van het ronddartelen in de woonkamer en gang met Maret en Floor.


Groeicurve van Tarhan Oktay

14 augustus 2022


Gezamenlijke curve

14 augustus 2022Enkele foto's in bovenstaande serie zijn gemaakt door Jeroen Haandrikman. nr's 21-23 en 36-39